Detta är Skogsnolia

Här ger projektledaren Kristin Olsson svar på de flesta av dina frågor kring Skogsnolia

Vad är Skogsnolia?

- Skogsnolia är, sedan starten 1984, en av de viktigaste skogsmässorna i Sverige med cirka 200 utställare och 13 000 besökare där man som besökare och utställare får tid att mötas och utbyta erfarenheter.

Vilka kommer:

- Här möts branschen: skogsägare, skogsentreprenörer, förare, skogsforskare, företag, myndigheter, skogsägarföreningar, skogsbolag, tjänstemän och många andra med skogen som yrke eller intresse.

Varför ska man besöka mässan? 

- Det här är inte bara en plats att se och upptäcka produkter på, det är framför allt en mötesplats för den som vill göra affärer, utbyta erfarenheter, öka sin kunskap och utveckla sina verksamheter. 

Var hålls mässan? 

Det nya Skogsnolia-området ligger i Håknäs, Vännäs kommun, knappt 3 mil väster om Umeå. Liksom tidigare år har vi Holmen Skog som markvärd. Mässan hålls i centrum av skogsbranscherna. Av den totala svenska skogsarealen ligger 55 procent i norra Sverige och i mässans närhet finns också världens kanske största skogsfakultet, en av världens största skogsmaskinstillverkare, ett unikt kunskapskluster av företag inom skogsnäringen och mängder av leverantörer.

När hålls mässan? 

- 13 till 15 juni 2019.

Vad mer kan man uppleva?

- Program och andra delar är ännu inte klara.

Vilka är målgrupperna?

- Skogsägare, skogsentreprenörer, förare, skogsforskare, företag, myndigheter, skogsägarföreningar, skogsbolag, tjänstemän och många andra med skogen som yrke eller intresse.

Nytt för i år?

- En nyhet är att vi har nytt mässområdet på relativt nära avstånd från Umeå. Vi återkommer kring övriga nyheter.

 

 

Vad tycker andra?

Pär Lärkeryd

Skogsnolias tyngd och varumärke gör den till en naturlig mötesplats för alla i branschen. Mässan utgör därmed en ypperlig plats för oss att visa upp vår verksamhet både för entreprenörer och för skogsägare. Vi får en möjlighet att samlat och på kort tid skapa nya affärskontakter som annars skulle innebära många och långa resor.

Pär Lärkeryd, vd, Norra Skogsägarna,

Fredrik Lundberg

Det är viktigt att ha en stor och viktigt skogsmässa som Skogsnolia runt hörnet. Mässan ger oss möjlighet att visa upp många av de världsledande företag som finns i regionen, men också kunna erbjuda personal och intressenter en möjlighet att ta del av vårt erbjudande. Skogsnolia är dessutom alltid välskött och bra ordnad. Det är en framgångsrik mässa för oss.

Fredrik Lundberg, vd. Vimek,