Alla utställarplatser fyllda till årets mässa

Med cirka tre månader kvar till Skogsnolias öppning 13 juni är mässan fylld.

– Vår resa med målet att vara världens mest jämställda skogsmässa har fått ett enormt gensvar. Vi har någon enstaka ströplats och aktivitetsyta kvar. Dessa använder vi för att skapa en så bra mix av utställare och upplevelser som möjligt får våra besökare. Utställare står på kö för att kunna vara med och både svensk och utländsk media har anmält journalister till mässan. Intresset för årets Skogsnolia är enormt, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Att Skogsnolia inlett resan med målet att vara den mest jämställda skogsmässan i världen har väckt intresse för mässan. Det berättar projektledaren Kristin Olsson, som menar att mässan tagit rygg på skogsbranschens egen resa.

– Det är fantastiskt vilket tryck det varit från utställarna att delta på årets mässa. Jag tror att vår resa haft stor betydelse för det. Dessutom är det faktum att vi är den enda mässan i Sverige med alla stora maskinleverantörer på plats också en viktig faktor, säger hon.

De enstaka platser som finns kvar kommer mässteamet att använda för att skapa en så attraktiv mässa som möjligt för besökarna.

– Vi kan nu fokusera på upplevelsen och inte behöva snegla på att fylla utställarplatser.

Kristin Olsson pekar också på att Skogsnolia gynnas av att ligga i det kanske starkaste skogliga kompetensområdet i världen.

– Research Institutes of Sweden, RISE, har nav kring skoglig forskning och innovation i exempelvis Sundsvall, Örnsköldsvik och Piteå tillsammans med världens ledande skogstekniska kluster och världen mest framstående skogsfakultet, SLU i Umeå. Att SCA dessutom planerar att installera världens största kraftlinermaskin för två miljarder i Obbola samtidigt som Komatu Forest ska bygga en helt ny fabrik i Umeå gör att intresset är enormt för vad som händer i den här delen av världen, säger Kristin Olsson.