Skogsnolia flyttar till 2019

– Vi flyttar mässan för att kunna göra den typ av mässa alla förväntar sig av ett komplett Skogsnolia. I och med flytten får vi med alla de typer av utställare vi vill kunna erbjuda, säger mässans projektledare, Kristin Olsson.

Intresset för mässan är enormt. När en inbjudan gick ut till tidigare utställare om att ställa ut på nästa Skogsnolia, anmälde sig utställare motsvarande en tredjedel av försäljningsbudgeten.

– Dessa har nu fått en ny inbjudan till 2019 och vi har hittills inte fått några som inte kan flytta fram sitt deltagande på mässan, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

Hon berättar att mässan nu flyttar för att kunna skapa ett komplett Skogsnolia.

– Både våra besökare och utställare ställer höga krav på mässans utbud och det hade inte gått att göra en mässa utan maskintillverkarna som är en av de stora utställargrupperna. Vi gör inte mässan för vår egen skull, utan för branschen, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia AB som arrangerar mässan.

Nu bygger Nolia vidare på mässans styrkor och utvecklar Skogsnolia ytterligare 2019.

– Vi kommer att rikta oss till ännu fler målgrupper än tidigare. Det gör vi för att stärka branschen, bygga bas för ökad rekrytering till branschen men också öka kunskapen om skogen och dess värdekedjor. Dessutom vill vi göra mötesplatsen mer jämställd med ökad mångfald, säger Kristin Olsson.

Nästa Skogsnolia hålls i Håknäs, Vännäs kommun, cirka tre mil från Umeå.

– Det är ett fantastiskt bra område med både avverkningsbar skog och bra mässytor. Dessutom är det lättillgängligt och lätt att ta sig till oavsett från vilket väderstreck man kommer, säger Kristin Olsson.