Stor fördel med lättillgängligt mässområde

Det område som Skogsnolia hålls på 13-15 juni ligger i Håknäs, Vännäs kommun, cirka tre mil väster om Umeå.
– Området har många stora fördelar, som stora parkeringsytor och att det är lättillgängligt för både utställare och besökare, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.

När det blev klart att det inte gick att använda det förra mässområdet startade ett intensivt arbete för att hitta dess ersättare. Kraven på ett fungerande område är många, inte minst att det ska erbjuda så bra möjligheter för utställare och besökare som möjligt.

– Tillsammans med vår markvärd, Holmen skog, har vi ett mässområde som har avverkningsbar skog men också plan och öppen mark. Dessutom ligger stora parkeringsytor intill mässområdet som har bra logistik till och från området, säger Kristin Olsson, projektledare för Skogsnolia.åde haressutom 

Skogsnolia 2019 hållls i byn Håknäs i Vännäs kommun, nära byarna Gräsmyr och Hössjö.

– Mässområdet ligger centralt beläget och lätt åtkomligt både från söder via E4, från inlandet via Vännäs och från den flygplatsen i Umeå är det bara drygt 30 minuter. Det gör Skogsnolia till en av de skogsmässor i världen som är enklast att ta sig till, säger Kristin Olsson.

Umeå flygplats är en av landets mest trafikerade flygplatser med nära en miljon resenärer per år och fyra bolag med reguljärflyg. Dessutom har Umeå nu fler hotellplatser än, exempelvis, Uppsala.

Placeringen gör det dessutom enkelt för de många tillresta att kunna bo på hotell i Örnsköldsvik, Nordmaling, Vännäs, Bjurholm, Vindeln, Robertsfors, Lycksele och Skellefteå.